Ympäristö
Suomalaisten kalenterikäyttäjien tarpeiden ymmärtäminen, kestävän kehityksen periaatteet ja vankka kokemus auttavat meitä tarjoamaan käyttöönne laajan valikoiman monipuolisia ja houkuttelevia kalenterituotteita ja -uutuuksia.
Kalenteri, seinäkalenteri, pöytäkalenteri, yrityskalenteri
14433
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14433,page-parent,bridge-core-3.0.8,,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

YMPÄRISTÖOHJELMA CC-KALENTEREILLE

ASENNE

CC Kalenteripalvelu Oy on suomalainen itsenäinen kustantamo, joka pyrkii yksinkertaisiin ja järkeviin ratkaisuihin kaikessa toiminnassaan. Kestävän kehityksen edistäminen on meille luonnollinen tapa suhtautua ympäristöön. Valitsemme yhteistyökumppaneiksemme vain yrityksiä, joiden toteamme noudattavan ympäristömyötäistä politiikkaa.

SUUNNITTELU

Ympäristön vaatimukset otetaan aina huomioon CC-kalentereita suunniteltaessa. Kehitämme ratkaisuja, joilla tarpeetonta luonnon kuormittamista voidaan välttää tai vähentää. Kalenterin toimivuus ja ympäristö eivät ole ristiriidassa. Esimerkiksi vuosipakettien käyttö on paitsi taloudellista myös varsin ekologista.

TUOTANTOPROSESSIN HALLINTA

Alihankkijoillamme on riittävät ympäristönhallintajärjestelmät ja heille annetaan säännöllistä ympäristökoulutusta. Ympäristö- ja työturvallisuuteen liittyvät asiat ovat valmistuksen osalta asianmukaisessa kunnossa. Asioiden tekeminen ajatuksella ja kerralla oikein tukee ympäristötavoitetta.

MATERIAALIT

Esimerkiksi Protime-kalenterimme val­mistetaan uusiopape­rista, ja EKO-pahvit ja -kartongit ovat 100 % kierrätyskuitua. Kaikki muutkin kartongit ovat kloorittomia kuten myös muut kalenteripaperimme, jotka ovat joutsenmerkki-laatua vastaavia ja FSC-sertifioituja.

 

Koska käyttämämme paperitehtaat sertifioivat valmistuksensa ja tuotteensa, ei ympäristömerkkien hakemisesta jokaiselle kalenterille tulisi kuin lisäkustannuksia.

 

Käytetyt painovärit ovat tunnettujen valmistajien val­vottuja laatuja. Valmistajat huo­lehtivat ympä­ristö­vaikutus­ten eliminoimisesta lain vaatimuksia tiu­kem­min. Värijäämien polttamisessa syntyy lähinnä hiilidioksidia ja vettä.

 

Nelivärisarjan värit ovat kasvisöl­jypohjaisia. Erikoisvärien (PMS) osuus pai­no­alas­ta on minimaa­linen. PMS-väreissä on 18-20 % ve­teen tai ras­vaan se­koit­tumattomia pigmenttejä, joissa on väris­tä riippuen ras­kasmetalleja epäpuhtauk­sina mil­joonasosien pitoisuuksina. Si­dosai­ne on hart­sia ja mineraa­liöl­jyä.

 

Harkitulla värien käytöllä on kyetty alentamaan liuo­tin­ainepitoi­suuk­sia ja alko­holin määrää kostutus­ve­dessä. Painoon kertyvät värias­tiat ja puh­distus­rievut käsitel­lään kuitenkin ongelma­jäte­lai­tok­sissa.

Parikierre (Wire-O) on terästä. Värillisissä kierteissä on nailonpäällysteessä väripigmenttiä (esim. titaanioksi­dia). Kalentereita kierrätettäessä suositellaan kier­teen irrottamista (lähtee päästä vetämällä). Stiftauslanka on terästä.

 

Ompelula­nka on valkaisematonta puuvillaa, jota on vah­vistettu teryleeni- tai nailonkuiduin. Selkävahvik­keet ovat val­kaisematonta puuvillakuiduin vahvistettua pape­ria.

 

Liimat ovat kaksikomponentti- tai vesipohjaisia liimoja, joilla ei ole ympäristö- tai terveys­vaikutuksia. Lakat ovat vesipohjaisia.

 

Foliot eivät sisällä mitään terveydelle tai ympä­ristölle haitallisia aineita. Foliointiprosessi ei käytä liuottimia ja on myös energiaa säästävä.

 

Testautamme vuosittain pistokokein sellaisia materiaaleja, jotka on mainittu Kemikaaliviraston listauksissa (EU:n REACH-direktiivi). Testattujen materiaalien haitallisiksi luetellut kemikaalipitoisuudet ovat olleet murto-osia raja-arvoista. Uudet materiaalit testataan aina erikseen. Kiinnitämme myös huomiota SA8000-standardin mukaisen sosiaalisen vastuun toteutumiseen.

KANNET, KANSIOT JA PUJOTUSKANNET

Useimmat pöytä- ja taskukalenterimme ovat pujotuskansissa tai kansioissa. Valikoimissamme on monenlaisia näihin sopivia vuosipa­ketteja, joilla tuemme käyttäjien taloudellista ajattelua ja kansien monivuotista käyttöä. Varsin monet vuosipakettimme sopivat myös muiden valmistajien kalenterinkansiin. Tämän asian selvittää esitteessä oleva vuosipakettiopas.

 

Parikierresidottujen vuosipakettien kannet ovat kestävää polypropeenia, jonka voi huoletta hävittää vaikka polttamalla.

 

Pujotuskannet ovat polyuretaania (keinonahkaa), mutta saatavilla on myös muovia (PVC) sekä aitoa nahkaa. Läpinäkyvät pujotus- ja puhelinluettelotaskut ovat polypropeenia tai PVC-muovia. Pujotus­kansien taskut on kiinnitetty ompelemalla tai saumaa­malla. PVC-muoveja ei saa polttaa.

ALUSTAT

Tarjoamme esimerkiksi Pöytälehtiölle alustan, joka on puuta ja metallia.

IRTOLYIJYKYNÄ

Mallistoon tarjottava irtolyijykynä Partner 0.7 ei sisällä nikkeliä tai kadmiumia. Kynälenkit (osassa kansivalikoimaa) on valmistettu polyuretaanista, muovikansissa PVC:stä.

PAKKAUKSET

Kalentereistamme pakataan yksittäin ainoastaan Pöytälehtiö (polyeteenikutistekalvoon) ja vuosipaketit (polypropeenikalvopusseihin). Kalenterimme kuljetetaan kierrätyskuitua hyödyntäen valmistetuissa kotimaisissa ruskeissa aaltopahvilaatikoissa, jotka voidaan edelleen kierrättää tai polttaa. Kalenteripalvelu on PYR:n jäsen.

PAKKAUSKOOT, KULJETUKSET, PALAUTUKSET

Emme aiheuta tarpeetonta ympäristökuormitusta myymällä kalentereita tukkupakkauksissa, vaan toimitamme asiakkaalle hänen tarpeitaan vastaavan kappalemäärän. Toimituserät ja kuljetuspakkausten koko pyritään optimoimaan. Kuljetukset yhdistellään mahdollisuuksien mukaan muiden toimitusten kanssa. Vakiokalenterien oikea-aikainen palautusjärjestelmämme vähentää hukkavalmistuksen määrää.

VANHAN KALENTERIN HÄVITTÄMINEN

Kalenteri on hyvin henkilökohtainen esine. Jos haluat hävittää vanhan kalenterisi, tee se seuraavasti:

Irrota mekanismi- tai pujotuskannet ja käytä ne uudestaan hankkimalla uusi vuosipaketti. Myös lisäosat kuten kartat, osoitemuistiot ja kynät sopivat monivuotiseen käyttöön. Jos kalenteriosassa on parikierresidonta, voit poistaa wirelangan vetämällä pihdeillä alaspäin takakannen alta näkyvästä kierteen päästä. Muista suojata silmäsi. Lanka kelpaa metallin kierrätykseen. Kuvalliset ohjeet löydät täältä.

 

Paperi- ja kartonkiosat voit polttaa tai laittaa paperinkeräykseen, polypropeenikannet voi polttaa tai lajitella sekajätteeksi, kuten muut hävitettävät irrotettavat kannet. Mutta, kuten jo todettu, PVC-osia ei saa polttaa.